Tot wel -40% EXTRA op tussenjassen5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC
Minirokken voor dames1,942

Mini rokken: van sensatie naar must have

In essentie gewoon korte rokken die tot net boven de knie vallen: mini rokken. Dit sexy alternatief voor een broek of jeans is vandaag de dag alomtegenwoordig, maar heeft sinds zijn invoering in de jaren 60 een behoorlijk roemruchtige geschiedenis achter de rug. In vroegere tijden was het voor vrouwen sociaal nog niet toegelaten om een korte rok te dragen. Toen het Britse Vogue in 1962 uitpakte met een vrouw in een minirok veroorzaakte dat dan ook de nodige deining. Gelukkig maakte de ophef al snel plaats voor het besef dat dit een logische evolutie van de mode was. De mini rokken gingen vlot over de toonbank en zijn uitgegroeid tot een klassieker van formaat.

Een ruim assortiment aan mini rokken

Mini rokken zijn een verzamelterm voor alle rokken die je als kort zou omschrijven. Het spreekt voor zich dat er binnen die brede waaier dan ook tal van modellen terug te vinden zijn waardoor er altijd wel een mini rok is die bij jou past. Alleen al wat de materialen betreft zijn bijvoorbeeld denim mini rokken ontzettend populair, maar ook leren exemplaren en luchtige rokken uit soepele stoffen zoals katoen. In de beginjaren waren rokken effen, maar ook dat is al lang niet meer het geval. Met details als stippen, ruches, mesh, kant, kleurrijke patronen en nog zo veel meer is de minirok meer dan een kledingstuk geworden. Het is een uiting van persoonlijkheid waarmee elke stijl een optie is.

Mini rokken in elk seizoen

De minirok associeer je normaal gesproken met de zomer en zwoele temperaturen. Door slim te combineren maak je van elk seizoen echter een geknipt seizoen voor de minirok. Draag in de lente bijvoorbeeld een denim minirok met een witte blouse, een paar classy pumps en een clutch in dezelfde kleur als die pumps voor een elegante look. In de zomer is een streepje kant nooit veraf en kies in de winter voor een gebreide minirok. Combineer dat met een effen trui, een paar dikke panty’s, overknees en een donkere mantel en je draait zo de blikken naar jou toe ondanks de temperatuur. De herfst? Dat is het seizoen om met lederen mini rokken uit te pakken in al hun glorie!