Winterparka's: must have voor het koude seizoen

In het brede assortiment aan winterjassen voor dames is het zo goed als onmogelijk om naast de collectie winterparka's te kijken. Deze typische warme jas is zowat het populairste model onder de winterjassen en dat heeft een goede reden. De combinatie van functionaliteit en esthetische waarde zorgt ervoor dat de winterparka een graag geziene gast is bij heel wat outfits. Het is een jas met een elegante uitstraling die geknipt is om beschermd te zijn tegen de koude en toch jouw fashion sense niet te verliezen. De typische lange snit en knuffelfactor maakt van de winterparka een echte favoriet onder vrouwen die graag comfortabel gekleed door het leven gaan. De sterke isolerende functie en de bijhorende warmte doen de rest.

Een korte geschiedenis van deze winterjas

Winterparka's zijn jassen die oorspronkelijk kenmerkend waren voor bewoners van de koudste gebieden op aarde. In den beginne was het een jas met een capuchon gemaakt van bont of gelijkaardige materialen. De naam zelf is een afgeleide van het Russische woord 'parka' wat zoveel betekent als 'jas van pels'. De moderne versie van de winterparka is ontstaan in de jaren 50 toen een uitvoering van nylon en een gewatteerde voering op de markt kwam. Het Amerikaanse leger ontdekte deze warme jas en al snel brak het fashion item ook door in de mainstream. Vandaag de dag zijn winterparka's aan een enorme comeback bezig en zie je ze overal in het straatbeeld. Een succes dat niet alleen te maken heeft met de look, maar ook met de kwaliteit van het ontwerp.

Een winterparka stijlvol dragen

Winterparka's hebben een kenmerkende look die desondanks vlot te combineren valt met tal van andere kledingstukken. De opvallende capuchon van bont of nepbont leent zich tot het maken van een statement piece van jouw parka. Een typische combinatie is om de parka te dragen met een jeansbroek, een leuke wollen trui en een paar leren laarzen. Wil je in jouw winterse, casual look toch een beetje verandering brengen? Speel dan met contrasterende kleuren handschoenen en sjaals of kies gewoon voor een kleurrijk exemplaar. De klassieke varianten zijn quasi allemaal zwart, donkerblauw of bruin, maar dat hoeft vandaag de dag zeker niet meer zo te zijn. Winterparka’s zijn simpelweg veelzijdig genoeg om het anders te doen.