Blousons: casual en veelzijdig kledingstuk

De geschiedenis van blousons gaat terug tot de jaren 1920 toen in de Amerikaanse luchtmacht dit kledingstuk werd ontwikkeld. De bedoeling van bij het begin was om een functioneel en comfortabel ontwerp ter wereld te brengen dat graag gedragen zou worden. Missie geslaagd want de blouson werd al snel opgepikt als schooluniform en later als sportief jasje. Vandaag de dag is de blouson uitgegroeid tot een succesverhaal voor zowel vrouwen als mannen. Dit dunne jasje mag als vrouw echt niet in jouw garderobe ontbreken en leent zich uitstekend voor de lente en de herfst. De seizoenen waarbij het net een beetje te koud is om het zonder jas te doen en net een tikje te warm om het met een dikke winterjas te doen.

De herkenbare look van blousons

De blousons zijn jackets die zich traditioneel kenmerken door een ronde kraag, strak gesneden boorden en de typische ritssluiting aan de voorkant van het jacket. Dit kort jasje speelt met verschillende stijlen, kleurgebruiken en materialen. Zo zijn er tal van sportieve modellen gemaakt uit het luchtige katoen. Voor een vrouwelijke en sensuele touch is er de speelse stijl van de prachtige stof satijn. Tegenwoordig zijn er echter ook tal van modellen op de markt uit iets zwaardere en meer isolerende stoffen. In vroegere tijden werd de nadruk gelegd op een effen stijl, maar dat is de laatste jaren sterk veranderd. Kleurrijke flarden, hippe prints en opvallende combinaties zijn het visitekaartje van de blousons geworden. Geknipt om jouw persoonlijke stijl mee in de verf te zetten.

De blousons zijn een echte allrounder

Blousons zijn een veelzijdige vorm van jackets en lenen zich perfect voor een street-style, een kantoorstijl en alles daartussen in. Voor een vrolijke en casual stijl wanneer je gezellig met vrienden iets gaat drinken of gaat winkelen kies je voor een kleurrijke blouson. Combineer die met een lichte jeans, een donker effen shirt en een paar sneakers voor de finishing touch. Ben je een echte fan van contrast? Dan is een monochrome metallic blouson een gewaagde keuze. Draag daar een little black dress onder met een high heels en je bent de eyecatcher van de avond. Op kantoor combineer je blousons dan weer met een paar leuke pumps en een stijlvolle stoffen broek.