Strandmode voor dames144

Strandkleding met lust in het leven

Op warme dagen, als de zomer genadeloos toeslaat, is strandkleding voor de moderne vrouw echt onmisbaar. Wat is dat dan exact, strandkleding? Dat gaat natuurlijk verder dan enkel en alleen kleding voor op het strand. Het is een verzamelterm voor casual en luchtige mode die een streepje kleur en een streepje ontspanning brengt op mooie zomerdagen. Het gaat om brede rokken tot jurken voor op het strand tot tunieken en broeken met een lekker losse en moderne snit. Het is kleding die geknipt is voor een lange wandeling langs de promenade en die gewoon heerlijk comfortabel zit. Of je nu op zoek bent naar een leuke outfit voor in België of het perfecte ensemble voor op reis: strandkleding is de goede keuze!

De luchtige materialen van de strandmode

De belangrijkste kwaliteit die strandkleding moet bezitten? Een comfortabele pasvorm waarin je je helemaal vrij voelt. Die pasvorm wordt bereikt door de luchtige en ademende stoffen en materialen waarmee strandmode geproduceerd wordt. Deze moeten voornamelijk een goede luchtcirculatie toelaten, zodat je niet na enkele seconden onder de brandende zon helemaal bezweet achterblijft. Luchtig katoen, zijde en linnen zijn typische voorbeelden van de stoffen waaruit strandmode bestaat. Even kenmerkend als die luchtige stoffen zijn de kleurrijke patronen en explosie van graphics. Vooral de etnische look is de laatste jaren ontzettend populair gebleken. Feit is dat strandkleding geknipt is om nog een beetje extra flair aan de zomer toe te voegen. Niet toevallig dragen heel wat vrouwen deze kleding op festivals!

Sportieve en elegante strandmode juist matchen

Strandkleding is een noemer waaronder je bijvoorbeeld tunieken, zomerjurken en lange shirts mag plaatsen. Maar hoe match je die zaken nu tot een geslaagde outfit voor een dagje op het strand of een dagje shoppen langs de promenade? In de eerste plaats natuurlijk met een paar slippers of flipflops waar jouw voeten zich goed in voelen. Een gouden tip? Ga voor gevlochten schoenen die nog een tikje extra nonchalance aan jouw outfit geven. Om jouw strandlook helemaal af te werken, kies je daarenboven natuurlijk voor een leuke hoed of een sjaaltje. Niet alleen een geweldig accessoire op het strand, maar ook voor tijdens bijvoorbeeld een tuinfeest. Met de juiste strandkleding zie je er zomers en elegant uit!