Toilettassen: het meest geliefde reisaccessoire bij hedendaagse dames

Toilettassen zijn vaak eigenlijk onmisbaar. Want zelfs wanneer de laatste uitstap nog maar net achter de rug is, lijkt de volgende citytrip er opnieuw aan te komen. Ongeacht wanneer die gepland staat: reeds tientallen jaren weten toilettassen zich als onmisbare metgezel te etaleren. Het biedt dan ook alle ruimte om jouw tandenborstel, make-up en andere gadgets op te slaan gedurende jouw geslaagde vakantie. Waar die modellen vroeger misschien uitblonken in onopvallendheid, is dat tegenwoordig lang niet meer het geval. Trendy labels kiezen er steeds vaker voor om de toilettassen aan te laten sluiten bij hun collecties en zo optimaal combineerbaar te zijn met andere accessoires en kledingstukken.

Hoe kies je een geschikte toiletkoffer?

Toilettassen moeten niet alleen stijlvol zijn, maar bovendien ook functioneel. Daarom zijn ze vaak gemaakt van waterafstotende materialen zoals polyester of plastic. Deze modellen zijn dan ook ideaal voor een actieve vakantie of een verblijf op een camping. Kies je echter voor een luxueuze vakantie en een verblijf in een 5-sterrenhotel? Dan moet de toilettas de nodige elegantie uitstralen. Hier vind je onder andere modellen die gemaakt zijn van leer en waarbij de nobele charme spontaan een glimlach doet verschijnen. Zo’n leren toilettas doet het in principe altijd goed. Ongeacht of je getooid gaat in een cocktailjurk en hem opslaat in jouw handtas, of toch eerder jezelf even opsmukt tijdens een langere busrit. Toilettassen met verschillende binnenzakken maken het daarbij eenvoudiger om gelijktijdig verschillende benodigdheden op te bergen, gaande van een tandenborstel tot een nagelschaartje en een pincet. Vooral wanneer chaos de badkamer verovert, blijkt dat een meerwaarde te zijn.

De verschillende soorten make-uptassen

Een toilettas dien je steeds te kiezen in functie van de persoonlijke noden. Gelukkig komen toilettassen in diverse maten en uitvoeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld grotere modellen die vaak gemaakt zijn van flexibele stoffen, maar ook uit (gerecycled) leer kunnen bestaan. Deze modellen zijn niet alleen geschikt voor hygiëneproducten, maar eveneens voor het opbergen van een souvenir. Daartegenover staat dan weer de mini-tas die nauwelijks groter is dan een portemonnee. Dit model van toilettassen is enkel geschikt voor het opbergen van essentiële zaken, maar past ook uitstekend in de rugzak of handbagage.