Halskettingen: het puntje op de i van jouw outfit

Halskettingen zijn schitterende juwelen die, mits goed gekozen, absoluut de eyecatcher van jouw outfit zijn. Het is het elegante accessoire bij uitstek dat aan een look een verrassende twist toevoegt of net genuanceerd uit de hoek komt. De koning in de markt van de halskettingen? Dat zijn absoluut de verfijnde details die het verschil maken. Waar juwelen vroeger enkel beschikbaar waren voor de rijken is dat vandaag de dag wel even anders. Tal van modellen sieren de modebladen en ook de nekken van vrouwen overal ter wereld. Het beste nieuws? Je hoeft ook al geen fortuin meer uit te geven om een halsketting aan te doen. De kers op de taart zetten is simpeler dan ooit tevoren.

Halssnoeren en hun diversiteit

Elk modelabel dat die naam waardig is, pakt tegenwoordig wel uit met een grote selectie aan halskettingen. Waar de verschillen zitten? Eerst en vooral in de dikte van de ketting zelf. Er zijn fijne exemplaren op de markt voor een elegante en genuanceerde look en dikke kettingen om duidelijk de aandacht te trekken. Daarnaast zijn ook de vormen niet bepaald gelijklopend. Heel wat halskettingen vallen natuurlijk rond de nek, maar sommige exemplaren hebben een vierkante halslijn of zelfs een compleet andere vorm. Zilver en goud zijn traditioneel de bekendste materialen, maar ook diverse andere metalen en bladgoud doen het goed. Wat de edelstenen betreft, is er een wijde variëteit, gaande van echte diamanten tot zirkonen en zelfs plastiek. Kortom: keuze zat.

Colliers en de juiste outfit

Het debat, wat de juiste halsketting is bij de juiste outfit, wordt al decennialang gevoerd. Er zijn behoorlijk wat meningen over, maar toch kan je bij een aantal zaken over een consensus spreken. Ga je naar een chic diner waar cocktailkleding een must is? Dan kies je bij voorkeur voor een halsketting die een klein en fijn accent vormt. Een zilveren ketting staat prachtig bij veel kleuren en opvallende edelstenen zorgen voor de finishing touch. Heb je een ronde halslijn aan en valt de gelegenheid niet te formeel te noemen? Dan is een opvallende ketting de goede keuze. Die mag lekker zwaar en groot zijn met een explosie van kleur of een grillige vorm. Wat zeker is: met halskettingen maak je alles beter.