QUAY
1 item(s)
Volgen
ModelweergaveProductweergave

Quay: iedere keer opnieuw stijlvol genieten van de zon

Het Australische label Quay is oorspronkelijk afkomstig van het zonnige Melbourne. Hier ontstond het aan het festivalterrein, waar de zonnebrillen geïnspireerd werden door talloze artiesten die het een coole look wisten te bezorgen. Net zoals het een goed festival kenmerkt, was echter ook het betaalbaar karakter een belangrijke voorwaarde van die eerste zonnebrillen. Het brengt dramatische oversized modellen maar ook elegante en zonnige varianten. Het merk doet het voornamelijk goed bij heren en dames die houden van een onbevreesde stijl, gezegend zijn met een zorgeloze attitude en bovendien ook een open perspectief aanhouden. Alhoewel het intussen al even bestaat, zijn ze nog steeds even hard gepassioneerd door de vele persoonlijkheden die elkaar in muziek ontmoeten. Niet geheel onlogisch wist het met dank aan talloze beroemdheden uit te groeien tot een internationale succesformule. Met eigen shops in Las Vegas en Santa Clara mag het zich inderdaad zo noemen.

Wat klein begon, groeide uit tot een succes

De geschiedenis van dit merk gaat terug naar de vooravond van de vorige eeuw. Linda en Allen Hammond wilden toen een label in het leven roepen dat hun passie voor muziek eer aan wist te doen. Met slechts 165 dollar en de nodige portie creativiteit wilden ze voldoende shirts verkopen om hen uiteindelijk op een zonnige reis naar Bali te brengen. Op enkele uren tijd wisten ze hun eerste collectie volledig uit te verkopen. Na enkele jaren bijberoepen, besloten ze in 2004 om hun zekerheid op te geven en zich volledig achter het nieuwe project te gooien. Quay, vernoemd naar een Australische pier in de nabijheid van het festival, werd groot. In de tussentijd bleef het altijd trouw aan het festivalterrein, waarbij een betaalbare prijs en een hippe outfit gewoon hand in hand hoorden te gaan. Natuurlijk wijzigde er op praktisch vlak heel wat, waarbij dit label er voornamelijk op marketingniveau uitsprong. De talloze volgers op social media en de vele influencers en beroemdheden die pronken met hun ontwerpen zijn daar dan ook het logische gevolg van.

De diverse en rijke collecties van Quay

Quay is er zowel voor heren als dames. Dat doet het in de eerste plaats met een rijk assortiment aan betaalbare zonnebrillen. Die zonnebrillen komen in verschillende varianten, waardoor klassieke modellen en hippe jachtluipaardvarianten elkaar voortdurend lijken af te wisselen. Voor iedere stijl heeft het label dan ook een gepaste zonnebril. Toch is het tegenwoordig ook veel meer dan dat alleen. Zo brengen ze ook stijlvolle handtassen, portemonnees en zelfs verzorgingssetjes om de zonnebrillen in hun uitstekende staat te houden. Iedere keer opnieuw kiest Quay voor toegankelijke accessoires die de outfit in een handomdraai vervolledigen.

Naar boven